19 Ağustos 2012

Angra - Fireworks (1998)

Fireworks oldukça düzgün ve kaliteli bir çalışma. Genel olarak albümde hızlı ve yavaş parçalar çok iyi yerleştirilmiş ve müzik tarzları hard rock ile power metal arasında gidip geliyor. Önceki albümlerindeki yöresel Brezilya müziği etkisi hiç yok gibi. Toplam 10 parça var ve çoğu 5 dakikanın üzerinde.

Bu albümdeki line-up şu şekilde. Vokalde Andre Matos, gitarlar Kiko Lourerio ve Rafael Bittencourt, basta Luis Mariutti, davulda Ricardo Confessori.

Açılışı "Wings Of Reality" yapıyor. Grup bu parçada olduğu gibi genellikle Avrupalı hard rock gruplarının tarzını sergiliyor. Tempolu tarz, sade vokal ve aralara atılmış değişik gitar partisyonları. Dinlenmesi ve akılda kalması oldukça kolay. "Petrified Eyes" son derece yumuşak girişi ile daha çok pop-rock tarzı bir parçayı hatırlatsa da, ilerledikçe power metal tarzına bürünüyor. Sonuna doğru bir kısmındaki gitar solo yüzünden sanki Malmsteen parçası dinliyor gibi oluyorsunuz.

promo

"Lisbon" ayrı bir ekol. İlk iki parçadan sonra değişik girişi ve yavaş yorumlanması ile albüme kesinlikle renk katıyor. Çok kaliteli bir çalışma. "Metal Icarus" yine vitesi yükseltiyor. "Paradise" uzun vokalsiz girişin ardından gelen tarzı ile bana Queensryche'in ilk albümlerindeki kaliteli parçalarını hatırlatıyor. Uzun bir parça olduğu için (7.40) içinde bol miktarda gitar sololar var.

"Mystery Machine" ile Angra kendi albümünün geneline göre oldukça sertleşiyor ve attığı hızlı gitar sololar ile dikkat çekiyor. "Fireworks", "Extreme Dream", "Gentle Change" ve "Speed" albümün son 4 parçası. Bu parçalardan bazısı yavaş bazısı hızlı şekilde yorumlanarak albümün genel içeriğinin kalitesini hiç bozmuyorlar. Özellikle "Speed" ismi gibi çok hızlı yorumlanan ve bana Helloween'i hatırlatan yapıda çok başarılı.

Özetlemek gerekirse bu albüm rock ve metal dinleyicileri için oldukça kolay dinlenebilen, akılda kolay kalan parçalardan oluşan ve parçalarının hepsinin kaliteli olduğu, kesinlikle alınabilecek bir albüm. Ayrıca Brezilyalı grup olması da daha ilgi çekici yapıyor grubu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder