19 Ağustos 2012

Metallica - Load (1996)

Load ve Reload albümleri benim tarafımdan diğer Metallica albümlerine göre çok daha az dinlendi. Nedeni yalnızca Metallica'nın yaşadığı radikal değişim değildi, bu iki albümün genel olarak verdiği hissiyatta bunun içinde. Aslına bakılırsa Load albümü Metallica'nın temel yapısına aykırı bir albüm değil. Ama hiç bir zaman bana eski albümlerin tadını vermedi.

Toplam 14 parçalık uzun bir albüm. Açılışı "Ain't My Bitch" hızlı bir girişle yapıyor. İlk parça olmanın verdiği gaz ile sanki albüm hep böyle gidecek zannediyorsunuz ama "2*4" gelince albümün içeriğinin ne tarafa gideceği konusunda az çok fikir sahibi oluyorsunuz. "The House Jack Built" ile eski Metallica'yı kendinizde hissetmeye çalışıyorsunuz ama sanki eksik olan bir şeyler var.

Albümün hit olan iki ana parçası "Until It Sleeps" ve "Mama Said". Metallica'yı Metallica albümünden sonra takip etmeye başlayanlar için belki bu albüm beş yıldızlık, ama benim tek tek tüm parçalarda hissettiğim şey, bu albümün gerçek bir amatör ruhla yapılmayıp tamamı ile duygulardan arınmış olarak ticari bir zihniyet ile yapılmış olduğu.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder