19 Ağustos 2012

Overkill - W.F.O. (1994)

Geçen albüm için yaptığım eleştirileri onlarda kabul etmişler ki bu albümde aynı hataları tekrarlamayıp tekrar eski günlerdeki gibi kendi gerçek özlerine dönüyorlar. Açılış parçası "Where It Hurts" hızlı ve heavy. Gitarlar bir an olsun bile susmuyorlar. Tamamen kendi tarzları, vokaller sert ve yerinde, bazı kısımlarda arka vokallerde parçayı destekliyor. "Fast Junkie" hızı hiç kesmiyor, davulun hızı muhteşem, bu parçada vokallerde Blitz değişik tarzlar deniyor hatta nakarat kısımlarında grup beraber olarak söylüyor. Albümle aynı isimdeki W.F.O.(Wide Fuckin Open) cümlesi bu parçanın sonunda kullanılıyor.

Tehditlerle dolu bağırışlarla açılan "The Wait-New High In Lows" sertliğe devam ediyor. "They Eat Their Young" gitarın neredeyse Coma parçasındaki hızına ulaştığı tam bir speed metal çalışması. Sonuna doğru gelindiğinde gitar ile bazı melodik girişimlerde yapılıyor ve çok uzun bir kısımı vokalsiz devam ediyor. "What's Your Problem" tek düze davul temposuna çift taraflı gitar seslerinin katılması ile yola giriyor. "Under One" benim bu albümde her zaman hatırladığım bir parça. Özellikle "Under one nation,under one God.." cümlelerinden oluşan nakarat kısımları çok vurucu. Sonrasında gelen bateri ve gitar şovu tam konserlik.

"Supersonic Hate" yine frensiz ilerliyor, başladığı gibi hızlı devam ediyor. Hele bir ara fren tam kopuyor, inanılmaz bir bölüm çalıyorlar. Akustik gitar ile başlayan ve arkadaşları Criss Oliva anısına besteledikleri enstrümantal "R.I.P.(Undone)" çok uzun sürmüyor. Arkasından hemen bateri ağırlıklı "Up To Zero" geliyor ve Overkill yapısına geri dönüyoruz. Albümün en iyi parçası olan "Bastard Nation"'ın giriş kısmı bana kesinlikle Manowar'ın Guyana parçasını hatırlatıyor. Bu parçada dünyadaki bir yere , Avrupa'ya yazılmış..Bu benzerlikte şaşırtıcı. Tek gitarla yapılan bu muhteşem girişin arkasından gelen parça bir Overkill klasiği. Kapanış parçası "Gasoline Dream" yine bol bol soloların atıldığı, yerini hak eden bir çalışma.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder