19 Ağustos 2012

Yngwie J.Malmsteen - Facing The Animal (1998)

Malmsteen albümlerinin en iyi yanı, içinde bol çalışmanın olması ve sürece uzun olması. Bu albümde de 13 parça var. Süreleri de genellikle 4 dakikanın üzerinde. Açılışı yapan "Braveheart" Malmsteen'in klasik yapısını andıran bir yapıda. Silik vokalin yanında gitar her türlü atraksiyonu yapıyor. Özel bir sebebi yok ama "Facing The Animal" parçası benim için en itici Malmsteen çalışması. Senelerdir bir türlü bu parçaya ısınamadım ve bu olumsuz düşüncemi mutlaka yorumlarıma yazmak istedim. "Enemy" melodik ritmini zamanla arttıran bir giriş yapıyor ama vokal girince bu parça etkisini yitiriyor. Allahtan "Sacrifice" ilaç gibi yetişiyor ve tempo ile biraz kandimize geliyoruz."Like An Angel" duygusal bir slow çalışma ve Malmsteen eşi için yazmış.

"My Resurrection" da sertleşen bir yapı hakim. Malmsteen parçanın anlamı gibi albüm içinde tekrar doğuyor. Albümün en sıkı çalışmalarından.

"Another Time" araya sıkıştırılmış bayağı bir rock parçası sanki. Etkisiz eleman. Kısa gitar sololar ile zenginleştirilmeye çalışılmış ama sololar kendini aşamıyor. Geri kalan parçalardan etkileyici melodili "End Of My Rope" ve "Poison In Your Veins" tempolu ve sert yapıları ile ilgi çekiyor. Aralara atılmış uzun sololar tam Yngwie tarzı. "Only The Strong" en uzun çalışma. Güzel ve tempolu uzun başlangıcın arkasından gelen vokal yeterli, parça kendini devamlı tekrarlıyor olmasa muhteşem bir parça olacakmış. Kapanışı yapan "Air On A Theme" en kısa ve albümün klasik tarzda olanı. Albümün giriş parçası olsa daha yerinde olurmuş.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder