19 Ağustos 2012

Cacophony - Speed Metal Symphony (1987)

Cacophony grubunun ömrü çıkardıkları iki albüm ile noktalandı. Ama bu albümleri çıkaran iki gitar virtüyözü Marty Friedman ve Jason Becker kendilerini metal tarihine kazıtarak yazmayı başardılar. Özellikle Marty Friedman bu albümlerdeki performansı ile Megadeth kadrosuna "Rust In Peace" albümünde katıldı ve gruptan ayrılana kadar başarılı albümlerinde baş rolü oynadı. Ayrıca kendi solo albümlerini de çıkardı. Jason Becker, bu albümlerden sonra David Lee Roth'da çalmaya başlamıştı ama yakalandığı hastalık felç olmasına neden oldu ve başarılı kariyerinin bitmesine sebep oldu.

Grubun en önemli özelliği iki gitar virtüyözünün aynı çatı altında barınıyor olması. Bu durum parçalarda bol bol çift taraflı solo dinlemenizi sağlıyor. Albümde toplam 7 parça var. Vokal çok lazım olmuyor ama Peter Marrino bazı parçalara sert ve yırtıcı vokali ile eşlik ediyor. Grupta iyi davulcular arasında gösterilen Atma Anur'da ekibi tamamlıyor.

"The Ninja" parçasında Friedman kendi solo albümlerindeki mistik havayı denemeye başlamıştı. Parça uzun ve içindeki gitar soloları çok başarılı. "Concerto" tam bir hız şöleni sunuyor gitar soloları ile. Son parça "Speed Metal Symphony", "Concerto" gibi vokalsiz yorumlanıyor. Daha yavaş sololar var ama çok uzun ve içerikte gitarla yapılan bir çok oyunu farkediyorsunuz. Albüme adını veren bu parçada hünerlerinin hepsini göstermeye çalışmışlar. Piyasada bulunur mu artık bilmem bu albüm ama elinize geçerse alıp arşive nostalji için ekleyebilirsiniz. Bu albüm daha sonra gitarı bu kadar detaylı kullanmak için öncü olmuştur bir çok gruba...

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder