19 Ağustos 2012

Yngwie J.Malmsteen - Marching Out (1985)

Malmsteen'in ilk zamanlarından , baba bir albüm daha. İlk albümüne göre bu albüm vokale de önem veriyor. Bir dakikalık "Prelude"un arkasından gelen "I'll See The Light, Tonight" içinde uzun bir gitar solosu olan sert girişi ve vokali ile oldukça çarpıcı bir parça.

"Don't Let It End" oldukça yumuşak yapıda, akustik ile başlayıp sonrasında zaman zaman sertleşen bir yapıda yorumlanıyor, tabi Yngwie yine aralara sololar serpiştirmeyi unutmuyor. "Disciples Of Hell" yine kısa bir akustik girişin ardından başlıyor ve oldukça tempolu yorumlanıyor. Bu parçanın arkasından gelen "I am a Viking" , vikinglerin savaştaki korkusuzluklarını anlatan, genellikle kendi içinde aynı tempoda devam eden albümün etkileyici çalışmalarından.

Devamında gelen hangi birini anlatayım ki? "Anguish And Fear", "On The Run Again"... Hepsi çok iyi parçalar, gitar adeta uçuyor, vokalde Jeff Scott Soto belki garip kaçıyormuş gibi ama o bile sanki bu tarza oturmuş, hiç rahatsız etmeden albüm sonuna kadar sıkılmadan dinlenilebiliyor.

Malmsteen işte bu kalitede albümleri ile gitar dünyasında önemli yer edindi, 2000 li yıllarda bu albümün etkisi hala parçalarında devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder