19 Ağustos 2012

Manowar - Fighting The World (1987)

Sonunda bu albüm ile Manowar şeytanın bacağını kırıp, gerçekten bilinen bir grup oldu. Albüm genel olarak diğerlerine göre daha yumuşak yapıda, yani müziğin yumuşaması bu albümde başarılı olmuş, en azından yeni dinleyiciler bulmasına neden olmuş Manowar'ın. Albümün açılışını yapan "Fighting The World" bateri temposu ve gitar ritmini birbirine iyi uydurmuş, açılışı kaldırabilecek kalitede bir çalışma. "Blow Your Speakers" Eric Adams'ın vokalinin ön plana çıktığı o zaman için bile biraz nostaljik kaçabilecek tarzda, arada atılan gitar sololar ve koro vokaller parçayı zenginleştirmiş ama çok iddialı olduğunu söyleyemeyeceğim.

"Carry On" bu albümün en tanınan ve Manowar'ın oldukça geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayan hit parçası. Başlangıcı ve davamı ile son derece tempolu, ticari sayılabilecek bir parça. İçinde atılan gitar sololar ve grup halinde nakarat şeklinde söylenen vokal klasik Manowar tarzı değil.

"Defender" albümün en uzun (6.01), açılış ve içinde bazı kısmlarda Orson Welles'in sesinin örnekleme metodu ile kullanıldığı bir parça. Ağır tempoda devam ediyor, ama sıkı bir çalışma. Kısacık (1.18), efektlerden oluşan "Drums Of Doom" ve albümün en iyilerinden "Holy War" aynı parça gibi. "Holy War" içindeki gitar sololar ve Eric'in vokali gerçek kişiliğini yansıtıyor Manowar'ın.

"Master Of Revenge" da yine en iyi ve hızlılardan "Black Wind,Fire and Steel"e intro görevi yapıyor. Tamamı ile savaş,kan,intikam üzerine yazılmış ama bir o kadarda müziği başarılı olan bu albümü Manowar dinleyenler mutlaka arşivlerine atmıştır.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder