19 Ağustos 2012

Metallica - Master Of Puppets (1986)

Metallica bu albümle tam patlama yapmış, dünya çapında ünlenmiş bir grup olmuşken Stockholmde konser sonrası geçirdikleri trafik kazası bir trajediye dönüşmüş , grubun otobüsün camından fırlayan basçısı Cliff Burton ölmüştü. Dağılma tehlikesi bile yaşayan grup sonunda Flotsam & Jetsam grubunun kurucusu Jason Newsted ile anlaşıp basçı problemini çözüyordu. Bu albüm Amerikada önce altın daha sonra platin disk ödülünü aldığı gibi tam 72 hafta ilk 100 albüm arasındaki yerini korumuştu.

Genel olarak sözlerinde kötümser bir hava sezilen albümün parçalarına gelince; yumuşak girişin arkasına saklanmış gibi görünen "Battery" daha sonra kademe kademe sertliğini arttırıp açılışta etkisini hemen gösteriyor. Arkasından gelen albüme de adını veren "Master Of Puppets" benim en sevdiğim Metallica parçalarından biri ve yaklaşık 9 dakika sürüyor. Uyuşturucunun zamanla insanı nasıl kendine mahkum edip efendi olduğundan bahsediyor. Diğer parçalar genelde aynı yapıyı bozmadan albümü devam ettiriyorlar. "The Thing That Should Not Be", albümün delilikten bahseden ve bence en iyi ikinci parçası olan "Welcome Home (Sanitarium), "Disposable Heroes", "Leper Messiah" , Damage Inc."..."Orion" albümün tek vokalsiz parçası ve oda 8 dakikanın üzerinde.

Metallica'nın Metallica gibi çaldığı senelerin yıkılmayan kalesi olan ve 80 li yılların en iyi albümlerinden olan bu albümü zaten kenarından kıyısından dinlemeyen kişi kalmamıştır heralde. Dinlememiş ve bilmiyorsanız zaten burayı okuyor olmanız biraz mantıksız gibi...

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder