19 Ağustos 2012

Yngwie J.Malmsteen - War To End All Wars (2000)

2000 yılında bu albüm çıktığında konser programı içinde Türkiye'de vardı, İstanbul Açık Havada yaklaşık 2-3 bin kişi bu konseri benle beraber izleyen sanşlı kesimdi. Gerçi bu albümden çok fazla parça çalmadılar , daha önceki albümlerden seçmeler vardı ve konser muhteşemdi.

Albüme genel olarak bakıldığında kesinlikle "Attack" ve önceki bazı albümlerden daha iyi. Toplam 14 parça var. Bu albüm ilk zamanlardaki klasik Yngwie tarzı ve ticari kaygılar sonucu oluşan melodik yapının daha kaliteli bir karışımı sanki.

Albüm "Prophet Of Doom" ile iyi bir giriş yapıyor, nakarat kısımlarında çok sesli vokaller değişik bir hava vermiş, aradaki gitar sololar son derece iyi ve klasik. "Crucify" yine eski albümlerin arasından çıkmış gibi, mistik bir havası var. "Bad Reputation" da albüm gitar soloları olsada farklı bir kulvara yönelmiş gibi hissettiriyor ama gerçek şu ki bu albüm Yngwie'nin belki de bu kadar iyi yapabileceği son albüm.

"Molto Arpeggiosa" da sanki kimse bilmiyormuş gibi gitar bilgisini kanıtlamak için resmen yırtınıyor. Bu durum "Preludium" ve "Instrumental Institution" da sürmekte. "The Wizard" hızı, temposu ve aradaki enteresan gitar partisyonları ile albümün iyi parçalarından. Sondan ikinci "War To End All Wars (Tüm savaşların bitmesi için savaş)" albümün güzel bitmesini sağlayacakken son parça "Black Sheep Of The Family" hakikaten albümün karakoyunu oluyor ve Jamaikadan çıkmış bir müzikle bu Malmsteen mi dedirterek albüme son noktayı koyuyor.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder