19 Ağustos 2012

Judas Priest - Painkiller (1990)

Turbo albümünün çok çok kötü eleştirisinden sonra bu albüm niye 5 yıldız? Çünkü gerçek heavy metal albümü ! İçeriği baştan sona heavy metal ders kitabı gibi. Zaten Judas Priest gibi bir grubun albümüne 1 yıldız verip sayfayı o şekilde bırakmak beni çok rahatsız etmişti.

Painkiller Judas Priest sayfasında mutlaka yer almalıydı. Ayrıca bu albüm tam 4 sene sonra piyasaya çıkmış, demek ki kafayı tekrar bu seneler içinde toplayıp özlerine döndüler.

"Painkiller" açılışı süper bir davul solo ile yapıyor. Metalin tüm etkenleri uyum içinde vokal,gitarlar,bas gitar, davul hepsi..Sololar uzun uzun atılıyor ve çok başarılı."Hell Patrol" diğerlerinde de bozulmadan sürecek şekilde kaliteye devam ediyor. Biraz daha vokale dayalı ve melodik yapıda diyebiliriz. "All Guns Blazing", "Leather Rebel" ve daha meşhur bir parça olan "Metal Meltdown" tempo olarak birbirlerine çok benzeselerde gerçek metal parçaları.

"Night Crawler" daha çok slogan tarzında kendini bol bol tekrarlıyor, ama aralara atılan değişik tarz vokaller unutulmamalı. "Between The Hammer & The Anvil" başlangıçtaki durgunluğun ardından sıkı bir çığlık ile açılıyor. Arkasından vokal ve davul daha belirgin geliyor. Davul gösterdiği yoğunluk ile parçaya damgasını vuruyor arada geçilen uzun gitar sololar da yapıyı oluşturuyorlar. "A Touch Of Evil" albümün en tanınan parçası, başlangıcını mistik bir rüzgar ve kilise çanı yapıyor. Sonrasında daha yumuşak vokalden sertleşen vokal yapısı, ancak bu sertleşme kısa sürüyor ve vokal genelde albümün en yumuşak tarzına oturuyor.

Üzerinden çok zaman geçmiş olsada bu albüm Judas Priest albümleri arasında oldukça sert, gitar ve davulun yerinde kullanıldığı, parçaların birbirine benzese de heavy metal misyonundan ayrılmadığı, vokalin muhteşem değişiklikler gösterdiği bir albüm olarak tarihte yerini alıyor.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder