19 Ağustos 2012

Iron Maiden - Powerslave (1984)

Heavy Metal dünyasının gelmiş geçmiş en sıkı albümlerinden biri Powerslave... Açılış parçası "Aces High" hızlı temposu ile daha albümün başından tarzını belli ediyor. Bruce Dickinson vokalinde yine rakipsiz. Klasiklerden "Two Minutes To Midnight" yine bu albümde ve albümün değerine değer katıyor.

"Loster Words" Iron Maiden albümlerinde fazla alışık olmadığımız enstrümantal parçalardan. Bazı kısımlarında epik tarzı yakalayabiliyorsunuz. Arkasından gelen bass gitar ve davulla açılan "Flash Of The Blade" fazla tanınan bir parça olmasa da bence albümün en iyilerinden. Gitar tekrarları akılda kalıcı şekilde düzenlenmiş.

"The Duellists" ve "Back In The Village" gitarın hakim olduğu albümün içinde yerine oturmuş taşlar. Son iki parça hem çok uzun hem de albümdeki 8 parça gibi klasik. Özellikle "Rime Of The Ancient Mariner" konser albümünde de bahsettiğim gibi çok iyi bir parça. Stüdyo kaydı 14 dakikaya ulaşıyor. "Powerslave" de 7 dakikanın üzerinde. Çok albüm çıkardıkları halde genelde kaliteden ödün vermeyen Iron Maiden'in bu albümü koleksiyonunuzda iyi bir yere sahip olacaktır.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder