19 Ağustos 2012

Megadeth - Rust In Peace (1990)

Rust In Peace, grubun hem müzik olarak güçlü hemde içerik olarak derin albümlerinden. Bu albüm kadrosuna Cacaphony grubunun dağılmasından sonra gitarist Marty Friedman'da katılınca Megadeth büyük çıkışa başladı.Her albümde yaptıkları başkaldırıyı bu albümde de sürdürdüler.

Gitarın gücü "Holy Wars..The Punishment Due" ile başlıyor albüm bitene kadar devam ediyor. İkinci parça "Hangar 18" genetik deneylerin yol açacağı sorunları anlatıyor. Daha o zamandan bu konuya parmak basmışlar. "Take No Prisoners" ve "Five Magic" sertlikten ve hızdan ödün vermeyen sıkı çalışmalar. "Poison Was The Cure" biraz daha yumuşak tempoda başlasada daha sonra hızlanması ve tarzı dikkat çekici. Biraz sert rock & roll parçası gibi.

"Lucretia" ve "Tornado Of Souls" yine albüme renk katan tempolu ve albümün genel konseptine uyan kalitede gitar sololarla da güçlendirilmiş temel taşlar. "Dawn Patrol" kısa ve baştan sona aynı davul temposu ile çalınan, albümün en sevdiğim parçası "Rust In Peace...Polaris" e ön giriş niteliğinde.

Cacaphony grubunda yaptığı 2 albümde kendini oldukça kanıtlayan Marty geldiğini belli ediyor ve resmen tüm parçalarda döktürüyor, Dave'in kendine has seside eklenince albüm thrash metal albümleri tarihinde iddialı bir şekilde yerini kazıyor.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder