19 Ağustos 2012

Manowar - Hail To England (1984)

Bu yıllarda çıkan albümler arasında en tuttuğum ve orijinal olduğuna inandığım Manowar albümü Hail To England. Bu albümle de istedikleri patlamayı yapamamış olsalarda, 7 parçadan oluşan bu albüm bence diğerlerinden ayrılıyor.

Açılışı "Blood Of My Enemies" yapıyor. Gitar soloları ve parçanın geneli başarılı, sözler başlıktan da anlaşıldığı gibi Manowar klasiği. Her şafakta ölürüm!, "Each Dawn I Die" ismi biraz arabesk parçası gibi görünsede tabiki arabesk ile alakası yok.

Özellikle nakarat kısımlarını seneler geçse bile unutmam "Each Dawn I Die...". Canım sıkıldığında sözler hemen aklıma takılır. Bitiriş çığlığının hemen arkasından gelen "Kill With Power" ayrı bir ekol. Hızlanan bateri ile başlayan parça hızlı melodik bir tempoda devam ediyor. "Die, die" diyen nakaratlar muhteşem. "Hail To England", İngiltereye biraz yalakalık boyutunda.

"Army Of Immortals", ekolu ses ve kusası bir çığlık ile açılan daha sonra tam bir bass gitar şovuna dönen vokalsiz "Black Arrows" ve gitar ile vokalin kusursuz uyumunun sergilendiği "Bridge Of Death" albümün diğer parçaları. "Bridge Of Death" Manowar grubunun gelmiş geçmiş en nitelikli parçalarından kabul edilebilir.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder