19 Ağustos 2012

Slayer - Show No Mercy (1983)

1982 yılında Huntington Beach, Los Angeles'ta kurulan, metal tarihinin en etkileyici ve iz bırakan gruplarından olan Slayer'in ilk kadrosu şu şekildeydi : Gitarlar, Kerry King ve Jeff Hanneman, bas gitar ve vokalde Tom Araya, davulda da Dave Lombardo.

Judas Priest ve Iron Maiden parçalarını çalarak müzik hayatına başlayan Slayer, kapasiteleri ve farklılıkları ile ön plana çıkmayı başarmıştı. İlk albümleri Show No Mercy oldukça sükse yapıp grubun tanınmasını sağlamıştı.

Daha sonraki albümleri ile mukayese edildiğinde bu ilk albüm son derece amatörce yapılmış. Zaten albümü dinlerken bu hisleri rahatlıkla farkedebiliyorsunuz. Günümüzdeki teknolojik imkanların olmadığını da düşünürsek bu durum oldukça doğal.

Yine de bu ilk albümden çıkan bazı klasik çalışmalar da mevcut. Özellikle "The Antichrist" ve "Die By The Sword" bunlar arasında.

Ben yapılan müziğin amatör olmasına rağmen yön gösterici olmasına ve devrim yaptığına inanarak 4 yıldız ile ödüllendiriyorum bu albümü. İçeriğini yorumlamıyorum , bilen biliyor zaten.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder