19 Ağustos 2012

Megadeth - Risk (1999)

Ağustos 1999 da piyasaya çıkan bu albüme yapılan eleştiriler grubun sonunu yaklaştırdı. Nisan 2002 de grup ayrılık kararı aldı. Gerçi grubun dağılma sebebi Dave Mustaine'nin gitar çalmasını engelleyen kolundaki sakatlık ama her şeyin olduğu gibi Megadeth'in de yükselme ve düşüş periyotları var. Bu albüm en azından düşüşü başlattı. Parçalara gelince albüm bazı yerlerinde ani beklemeler yapan hızlı tempolu "Insomnia" ile başlıyor. Çok sesli vokallerin ve müziğin karışımı bazı kısımlarında parçayı boğuyor, parçada dinleyeni boğuyor. "Prince Of Darkness" albümün en uzunu (6.25) ve bu parçada baymaya devam ediyor. "Enter The Arena" Evrenin Askerleri 2 filminin müziklerinden "Crush 'em" parçasının introsu görevinde. Zaten bu albümün en tanınan parçası da "Crush 'em".

Albüm burada biraz toparlanmaya başlıyor ve arka arkaya daha kaliteli çalışmalar var. Gerçi parçalarda melodik yapı baskın , yani heavy metalden eser yok. Parçalar piyasaya daha çok hitap ettiği için Megadeth'in aldığı ağır eleştirilerde bundan. Zamana ayak uydurma telaşı özlerinden uzaklaşmalarına neden olmuş. 5.parça "Breadline" dan 12. ve ayıp olmasın diye daha sert yaptıkları son parça "Time:The End" e kadar neredeyse sertlikten eser yok. İşin kötüsü yumuşama ve piyasaya inme isteği Megadeth'e fazla yaramadı.

Heralde eskiyi unutmayalım diye bu albümün içinden bir de "No Risk Disk" çıktı. Bu CD de altı adet önceki albümlerinden seçilmiş birer parça var. "In My Darkest Hour" ve "Holy Wars" bunların içinde , bu ne perhiz! ne lahana turşusu!..

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder