19 Ağustos 2012

Queensryche - Operation:Mindcrime (1988)

Yaptığı albümlerde genellikle konu bütünlüğü olan Queensryche, bu özelliği ile bir çok grubun hayranlığını ve kıskançlığını topluyordu zamanında. İşte bu albümde o tür albümlerden. Reagen çağındaki Amerikan yönetiminin hayal kırıklığını ve etkilerini albümde bir bütün halinde anlatmaya çalışıyorlar. Benim tekrar tekrar dinleyebileceğim bir albüm.

"I Remember Now" ve "Anarchy-X", ağır toplardan "Revolution Calling" parçasına ön hazırlık niteliğinde introlar. Hemen arkalarından "Operation:Mindcrime" geliyor.

"Speak", "Spreading The Disease" temposu ve yorumlarıyla çok iyi. "The Mission" ve 10 dakikanın üzerindeki "Suite Sister Mary" albümün konseptine uygun. Bir çok iniş çıkışları var. "The Needle Lies" yine tek başına hit olabilecek kalitede albümün taşıyıcılarından. Gerçi hangi birini anlatayım albümün tümü süper. "Breaking The Silence", "I Don't Believe In Love", "Eyes Of A Stranger"...Bence bu albüm, Empire ile beraber Queensryche'nin en iyi ve arşivlerde mutlaka bulunması gereken gizli kalmış cevherleri.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder