19 Ağustos 2012

Yngwie J.Malmsteen - Rising Force (1984)

Çok genç yaşta gitar çalmaya başlayan ve bu konuda büyük başarı gösteren İsveçli gitarist Yngwie J.Malmsteen, peşinde koşan bir çok ünlü grubun tekliflerini önemsemeyerek kendi grubu Alcatrazz'ı Graham Bonnet ile kurdu. Ama içindeki hep ön planda olma isteği kendi solo albümünü yapmasına neden oldu ve içinde 8 çalışma bulunan "Rising Force" 1984 yılında piyasaya çıktı.

"Black Star" albümün ilk parçası ve yumuşak akustik girişin ardından çok fazla hız almayan tempoda devam ediyor, çok daha hızlı yorumlanan ikinci parça "Far Beyond The Sun" gibi vokalsiz. Zaten "Now The Ships Are Burned" ve kilise orgu ile açılan oldukça iyi bir parça olan "As Above, So Below" dışında albümde vokal yok. Yngwie tamamen kendi düşüncesine göre kendini kanıtlayabileceği bir albüm çıkarmış."Icarus Dream Suite Op.4" sekiz buçuk dakikalık bir klasikler demeti.

Baştan sona tarz olarak gitar ağırlıklı ve yeni tekniklerin denendiği bu albümde Yngwie işe yeni başlıyor gibi görünse bile çoğu gitaristi daha ilk denemesinde silip atıyor. Kendinden sonra gelecek bir çok gitarist Malmsteen'in bu albümünü hep yanlarında taşıyıp örnek alıyorlar. Bu albümden sonra çıkaracağı onlarca albümün temelini "Rising Force" atıyor..

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder