19 Ağustos 2012

Manowar - The Triumph Of Steel (1992)

Manowar ilk senelerdeki albüm bolluğunu bir kenara bırakıp artık uzun aralıklarla albüm çıkarmaya başlıyor bu albümle, böylece ister istemez yapılan çalışma daha özenli ve detaylı oluyor.

Albüm oldukça değişik , ilk parça "Achilles,Agony And Ecstasy In Eight Parts" adındanda anlaşılacağı gibi 8 bölüm ve toplam 29 dakikaya yakın sürüyor. Albümün genelinde olduğu gibi bu parçanın bölümlerinde de çok fazla inmeler çıkmalar var. Manowar bu albümde sanki metal dünyasının klasik tarzını yansıtma çalışmalarında bulunmuş. Metal üzerinde yazılmış sözler olmasa klasik sanat eseri bile kabul edilebilir. İçinde herşey var, klasik tarz, speed, slow hatta "Spirit Horse Of The Cherokee" gibi içinde Kızıldereli dili ile konuşmaların olduğu bir çalışma bile var.

Metal ruhunu bu kadar iyi dile getirip muhteşem vokal ve müzikle birleştirilmesi bence yalnızca Manowar'a özgü. Temalar genelde kısırdöngü kursa bile dinletmeyi beceriyorlar. Parçaların birbiri ile bazen tamamen farklı olması hepsinin kendi içinde muhteşem olmasını engelliyemiyor. Yani Manowar hem duygusallığın tavanına çıkıyor , hem de vahşetin ve saldırganlığın içine balıklama dalıyor. Son parça "Master Of The Wind", ölmek üzere olan bir çocuk hayranlarının son kez onları görmek istemesi yüzünden yazılıyor ve bence duygusal parça yaptım diyenlere gidin işinize dedirtecek kadar başarılı. Seneler sonra dinlerken bile insanın tüylerini diken diken yapıyor.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder