19 Ağustos 2012

Gamma Ray - Sigh No More (1991)

Albümlerinde melodik power/thrash metal tarzının örneklerini veren Gamma Ray'ın ikinci albümü "Changes" ile açılıyor. Dinlerken ünlü metal gruplarının etkisini hissediyorsunuz. Özellikle Judas Priest...Kuvvetli bir çalışma olmasına rağmen son kısımları daha etkileyici. Son derece hızlı girişi ile tempoyu hiç düşürmeyen "Rich & Famous" klasik bir power metal şarkısı.

Albümde en ilgi çekici ve diğerlerinden farklı sayılabilecek parça "One With The World". Daha çok Manowar'ın gaza getirici metali üstün gören yapısını hatırlatıyor. Hele nakarat kısımları tamamen konser için bestelenmiş havası yaratıyor. Dinlerken metalin ne kadar ulu bir müzik olduğunu düşünüp kendinizden geçiyorsunuz, gitar sololar da parçanın tuzu , biberi. "Start Running" Iron Maiden'in ilk albümlerinden çıkan bir parça gibi, vokalde sanki Bruce.

Sonuç olarak Gamma Ray, albümlerinde rahat dinletmeyi ve fazla sıkmamayı kendine ilke edinmiş, başarılı çalışmaları ile dünyamıza yararı dokunan bir grup. "Sigh No More" bu albümlerden biri.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder