19 Ağustos 2012

Gwar - America Must Be Destroyed (1992)

Aldığım albümler arasında bazen böyle numunelik gruplarda mevcut. Albümün kapağının tümüne bakınca zaten içeriğindeki kargaşa grubun psikolojisini anlatıyor. Kocaman bir dinazor,maske takmış elinde kılıç,mızrak olan insanlar,çöpler,garip Gwar (an acronym for God What an Awful Racket) yazısı ve arka fondada şehir. Gwar yaptığı müzikle ve bilhassa sahnedeki şovları ile "Teatral Rock" tarzının en ucunda yer alıyor. İsminin fazla duyulmaması da müzik konusundaki kararsızlıklarından.

Albüm "Ham On The Bone" ile başlıyor, vokalist Oderous Urungus resmen yırtınıyor,"Crack In The Egg" ile grup sanki light death denemesi yapıyor. Belki de ismi kolay olan "Gor-gor" benim albümü uzun süredir dinlemediğimde aklımda kalan tek parça. Gor-gor meğerse kapaktaki dinazormuş!

"Have You Seen Me?","The Morality Squad" ve "America Must Be Destroyed" da ne tarz denemek istiyorlar belli değil. Hele "Poor Ole Tom" nedir ya? Geri kalan diğer 5 parçada da tarzlarını bulamıyorlar, bazen Nirvana bazen Ozzy bazen Guns&Roses bazen Metallica bazen Wasp...Son parça "Pussy Planet" fena değil ama isimden kaybediyor. Grubun müzik kalitesi ile sahne şovları arasında inanılmaz kalite farkı var, esasında bu grubu daha realist yorumlayabilmek için yaptıkları sahne şovlarını da izlemek gerekli.1993 yılında sahnedeki bu başarıları sonucunda Grammy'e bile aday gösterildiler.

Aldığım bu CD Türkiyeye nasıl geldi acaba? Heralde isminden dolayı Amerikada yasaklanan bu albümü imha etmek yerine bize yolladılar. Yinede tarihe gömülen bazı albümlerden de bazen çıkaracağımız dersler olabilir.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder