19 Ağustos 2012

Pantera - Cowboys From Hell (1990)

Kuruluşu 1981 yılına dayanan grubun en tanınan ve 90 lı yıllarda en önemli metal gruplarından biri olmasını sağlayan bu albüm benimde en çok beğendiğim Pantera albümü.1988 de vokalist Phillip Anselmo katıldıktan sonra grubun müziği Megadeth'den teklif almasına rağmen kurduğu grupta kalan Diamond Darrell (Darrell Abbott) ile birlikte oldukça sertleşti ve thrash metale döndü.

Bu albümde kadro şu şekilde, Phillip Anselmo vokal, Diamond Darrell gitar, Rex bass ve Vinnie Paul davulda.

Albüm toplam 12 parçadan oluşuyor ve ilk parça "Cowboys From Hell". Sanki Testament'in ilk zamanlarında yaptığı çalışmaları anımsatıyor. "Primal Concrete Sledge" ,"Psycho Holiday" ile sertleşen albüm thrash izlerini tam olarak hissettiriyor.

"Heresy" oldukça enteresan sanki Metallica Overkill karışımı."Cemetery Gates" arasıra aşırı sertleşen 7 dakikalık bir slow(denebilirse)."Domination" ve "Shattered" çok hızlı çalışmalar, bu parçalarda da diğer grupların etkisi belli oluyor.

Albüm son parçaya kadar hızından ödün vermiyor ve thrash metal ile power metal arasına gidip geliyor. Son parça "The Art Of Shredding" girişinden itibaren bir dakikadan fazla gitar kısmı ile başladığı için vokale biraz geç giriliyor. Zaten gitardan parça içinde vokale fazla iş düşmüyor.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder