19 Ağustos 2012

Saxon - Rock The Nations (1986)

Saxon önceleri İngilterenin Yorkshire şehrinde iki lokal grubun (SOB ve Coast) birleşmesi ile Son Of A Bitch adını almıştı. Kadro Graham 'Oly' Oliver, Steve 'Dobby' Dawson , Paul 'Blute' Quinn , Pete 'Frank' Gill ve Peter 'Biff' Byford den oluşuyordu. Bir kaç yıl sonra grubun ismini Saxon olarak değiştirdiler.

Rock The Nations grubun dokuzuncu albümü. Grup çok uzun yıllardır ayakta ama esas popüler oldukları zaman 1985 den önceki yılları. Çünkü 1985 deki ticari amaçlı piyasaya sunulan "Innocence Is No Excuse" albümü ile düşüş başladı.

Rock The Nations aynı isimli parça ile açılışı yapıyor. Albümün kapağında olduğu gibi kitleleri sallama amacıyla yapılmış bir parça. Ama üzerinden belki yıllar geçtikten sonra yorumladığım için beni artık sallayamıyor son derece sıradanmış gibi geliyor. Yinede albüme genel olarak baktığımda en sert parçalardan denebilir, en azından gaza getirici nakaratları var. "Battle Cry" da aynı açılış parçasındaki tempoda devam ediyor. "We Came Here To Rock" konserlerde iyi gidebilecek bir parça, zaten sözlerinden de anlaşılıyor. Hızlı ama sert olmayan bir şekilde çalınıyor. "You ain't No Angel" o günlerin sert sayılan gitar girişi ile başlıyor ama elektro gitar sesinde gelinen gelişmenin ne kadar fazla olduğu anlamamıza yaramak dışında bir işe yaramıyor. Albümde bulunan 9 parça genel olarak aynı tarzda ve heavy metal çizgilerinin oldukça altında kalıyor. Hatta "Party 'till You Puke" ve "Northern Lady" parçalarında Elton John piyano bile çalıyor. Tabi bu parçaların diğerlerine göre daha da yumuşak olduklarını söylemem gerekiyor. Genel olarak bakıldığında albüm zamanında bile alınıp fazla dinlenilmeden rafa atılacak tarzdan, ne yazık ki gruplar bazen her yıl çıkarmış olmak için albüm çıkarıyorlar. Bende sayfa daha geniş olsun diye bu tür koleksiyonumda tozlu halde duran albümleri ekliyorum.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder