19 Ağustos 2012

Cacophony - Go Off! (1989)

Go Off! albümü bana göre ilkinden daha iyi, adet olarak bir parçada fazla! Özellikle müziğin sanki daha derinlemesine kullanıldığını hissediyorsunuz. Davul, gitarlarla beraber daha ön plana çıkmış. Speed metal ile , gitar ve klasik müziğin sentezini sergiliyor albüm. Problem yalnızca vokalde, yine gereksiz gibi hissettiriyor , zaten sözlerin anlamı da parçalara fazla bir şey katamıyor. Daha sonraki solo albümlerde gitar virtüyözlerimiz bu hatayı anlayıp parçaları vokalsiz yapmışlar.

"E.S.P." başlangıcında oldukça sert yapının hakim olduğu bir parça, speed metal örneği diyebiliriz. Vokalin çığırtkanlığından sonra geçilen ikinci kısımda parça tamamen muhteşem gitar bölümleri ile zenginleşiyor ve bu şekilde sürükleyiciliğini kazanıyor. "Go Off!"'un başlangıcı kafa tırmalayan gitar soloya sahne oluyor. Sonrasında gelinen gitar temposu ayrı bir ders kitabı gibi. Allahtan vokalsiz bir çalışma.

promo

"Sword Of The Warrior" hem müziği hemde ismi ile epik speed metal denemesi. Davulla beraber kazanılan hız Annihilator'un iyi parçalarını hatırlatıyor. Sonlara doğru gitarların ve davulun muhteşem katkıları parçayı son derece başarılı yapıyor ve Cacophony klasikleri arasına sokuyor.

"Floating World" iki albüm içinde beni rahatsız etmeyen nadir vokalli parçalardan biri. Vokal uygun düşmüş, daha melodik yapıda. Becker imzalı "Images" albümü yine bol gitar ağırlıklı vokalsiz bir klasik olarak kapatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder