19 Ağustos 2012

Iron Maiden - Brave New World (2000)

Kötü albümler sona erdi ve Iron Maiden milenyuma oldukça düzgün bir albümle girdi. 1990 da gruptan ayrılmış olan Adrian Smith'de tekrar kadroda ve artık toplam 6 kişiler. Sonunda baktılar dışarıda olmayacak hepsi kürkçü dükkanına geri döndü. Bu albümdeki kadro şu şekilde ; vokalde Bruce Dickinson, gitarlar Dave Murray,Adrian Smith,Janick Gers, bass gitar/keyboard Steve Harris ve davulda Nicko McBrain.

Albüm ilk yılların başarılı çalışmalarının izinden gidiyor. Ses daha bir toklaşmış ve daha olgunlaşmış bu albümde. Parçalar daha uzun bir formata oturmuş, 10 parça toplam 67 dakika sürüyor. Parçalar uzun olunca içlerindeki müzik varyasyonlarıda çok çeşitlenmiş ve daha derin olmalarını sağlamış. Kimi yerde "Blood Brothers" ve "Dream Of Mirrors" da olduğu gibi neredeyse epik klasik müziğe doğru kaymış ve sanatsal boyutu ile etkileyici olmuş. Şarkı sözleri aynı müzik gibi daha detaylanmış ve fazlalaşmış, söyleyen Bruce olunca bu kadar fazla vokal kulağa batmıyor.

Senelerin tecrübe birikimi bu albümde patlamış, ama müziğin detaylısı ve olgunlaşmışı tecrübesiz dinleyene çok yıpratıcı gelebilir. O yüzden bu albüme gelmeden önce Iron Maiden dinleyeceklerin 1990 öncesi albümlerinden en az bir iki tanesini dinlemelerini tavsiye ederim. Ancak o şekilde adapte olabilirler bu muhteşem albüme...

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder