19 Ağustos 2012

Megadeth - Countdown To Extinction (1992)

Heavy Metalin belki de en verimli yılıydı 1992.. Ve bu albümde o verimli yılın belki de en çok dinlediğim ve etkilendiğim albümlerindendi. Artık Megadeth olgunlaşmasını tamamlamış ve yapacağını yapmıştı.

Bu albümde belki diğer albümlerindeki hızlı tempoyu yakalamak mümkün değil ama albüm baştan sona dikkatli dinlendiğinde anlatılmak istenen çıkmaz tamamen sözlere dikkat edilmese bile anlaşılıyor. Sözlere inince daha bir anlamlı oluyor bu albüm. "Captive Honour" daki "and when you kill a man,you're a murderer, kill many, and you're a conqueror , kill them all ...oh you're a God" (birini öldürürsen katil, bir çoğunu öldürürsen fatih, hepsini öldürürsen Tanrı olursun) kısmı hala alıntı olsada unutamadığım bir repliktir.

Parçalardan "Skin O'my Teeth", "Symphony Of Destruction","Sweating Bullets","This Was My Life" benim için öne çıkanlar. "Sweating Bullets" daki kişinin kendi ile hesaplaşan tarzı inanılmaz hoşuma gitti. Artık bunalıma girmek için mi, yoksa bunalımdan çıkmak için mi bilemem ama çizgide gidenlerin bence dinleyip anlamaya çalışması gereken bir albüm. Derin düşünmeye meyilli ama anlamadığında da küfür etmeyecek kişilere tavsiye edilir...

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder