19 Ağustos 2012

Manowar - Louder Than Hell (1996)

Sözlerini bir yana bırakırsak Manowar hakikaten iyi müzik yapıyor. Zaten yapılan eleştirilerin genelde ana kısmı hep sözlerdeki vahşet ve metal krallığı kurulması fikri. Ne olursa olsun onları anlayan ve "Kings Of Metal" olduklarına inanan bir çok kişi onları dinliyor, metalci adamın heavy metal konusunu işleyip yüceltmesi niye anormal ki?

Sert bir girişle başlayan "Return Of The Warlord" sözleriyle bu albümle geri döndüklerini ve metali sevenlerin kendi arkadaşları olduğunu söylüyor. "Brothers Of Metal" yine metalcilerin kardeşliğini işleyen bazı yerlerinde tüm elemanların Eric Adams'ın vokallerine katıldığı , gitar sololar ile zenginleştirilmiş , baterinin ritmi hep aynı tuttuğu slogan türü parçalardan biri. Daha melodik yapıda giden "The Gods Made Heavy Metal" yine tahmin ettiğiniz gibi. Tanrılar heavy metali yapmış ve hiç bir zaman yok olmayacak!

"Courage" parçasında bir anda frene köküne kadar basıyoruz. Arkadaki akustik gitarın hafif sesini saymazsak Eric Adams'ın fısıltılı vokali ile başlayan parça daha sonra vokalin daha sertleşmesi ve gitarların girişi ile tempo kazanıyor. Müzik bilgilerinin kalitesini bu parça tamamen gösteriyor. "Number 1" ve "Outlaw" klasik Manowar hızına tekrar ulaşıyor. Özellikle "Outlaw" çok hızlı tempoda yorumlanıyor. "King" de yine hız kesiliyor ve Eric vokali ile sahneye çıkıyor. Ama yaklaşık 1.5 dakika sonra parça içinde tekrar yeni bir parça başlıyor ve yapı tamamen değişip hızlanıyor.

Gökgürültüsü ile başlayan ve fazla tempoyu yükseltmeden mistik bir yapıda çalınan "Today Is A Good Day To Die" albümün en uzun parçası (9.42) ve arkasından gelen en kısa parça (2.10) "My Spirit Lives On" gibi vokalsiz. "My Spirit Lives On" baştan sona elektro gitar solo. Kendilerini ne kadar hızlı gitar çalabiliyoruz diye test etmişler. Son parça "Power" hız ve yorumlanma olarak benim albümdeki en sevdiğin parçalardan. Son yıllarda çok sık albüm çıkarmasalar da çıkardıkları albümler genelde oldukça kaliteli. Bu albümü olgunlaşma dönemlerinin albümü olarak alıp saklayabilirsiniz.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder