19 Ağustos 2012

Scorpions - Pure Instinct (1996)

Bu albümde Scorpions daha önceki albümlerden çıkarttığı hit slow parçaların etkisinde kalarak, aynı başarıyı elde edebilmek için albümü slow parçalar üzerine kurmuş. Ama ne yazık ki bu albümdeki slow parçalar hiç bir zaman "Still Loving You","Holiday" veya "Wind Of Change" başarısını gösteremedi.

Albümün içinde normalden fazla slow parçanın olması dengeyi biraz best slows/ballads albümleri havasına sokmuş. 7. parça "When You Came Into My Life" ve sonraki parçaların hepsi slow. Bunların arasında bence en kuvvetlisi "You And I". Aradan çıkabilecek en iyi slow bu.

Slow parçalar dışındaki parçaların bazılarında Scorpions eski albümlerindeki kaliteyi yakalıyor ancak artık alışkanlık yaratmış olan tarz, bu albüme gelindiğinde artık iyice inişe geçmiş durumda. Yoksa açılış parçası "Wild Child" ve temposu ve nakaratları akılda kalabilen "Oh Girl" fena parçalar değil.

İster istemez uzun süre müzik dünyasında olan grupların (bu albüm ile ilk albümleri arasında geçen zaman 24 yıl!) başarılarını koruması çok zor. Scorpions bunu başarmaya çalışsa bile dinleyenler aynı fikirde olmuyorlar her zaman. Acımasız bir şekilde eskiyenleri tarihin tozlu sayfalarına yolluyorlar. Ama Scorpions insanların kafasında her zaman iyi slow parçalar yapmış , rock müziğin Almanyadan çıkmış en büyük gruplarından biri olarak hep hatırlanacaktır. Özellikle eski ve yani parçalarından oluşan 2001 de çıkan "Acoustica" albümü veya DVD'si saklayabileceğiniz en iyi Scorpions hediyesi olacaktır kendinize.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder