19 Ağustos 2012

Hammerfall - Legacy Of Kings (1998)

Heavy Metal bayrağını devralıp devam ettirmeyi kafasına koyan ve hedeflerini ona göre belirleyen gruplar bizim için varlar. İşte İsveçten çıkan bir başka grup olan Hammerfall, bu bayrağı olabildiğince taşımayı kafasına koymuş. İlk albümde yaşadıkları başarı ve çeşitli ülkelerde verdikleri konserlerde yaşadıkları olumlu havanın etkisi ile çıkardıkları bu albüm daha da başarılı.

Albümdeki kadro şu şekilde : Vocalde Joacim Cans, gitarlar Oscar Dronjak ve Stefan Elmgren, bass gitar Magnus Rosén, davul Patrik Räfling. Grup genel olarak Helloween'in tarzının etkisi altında ancak sözlerdeki tarz ve bazı parçaların müzikal yapısı Manowar benzeri bir havaya da sokuyor.

Tüm parçalar son derece başarılı ancak "Dreamland" dinlendiğinde hemen ön plana çıkıyor ve ayrılıyor. Bazı kısımları Manowar parçalarındaki müzik tarzını yansıtıyor. "Warriors Of Faith" davuldaki temponun hızı ve gitar sololarının hızlı atılması ile ön plana çıkanlardan. "Stronger Than All" girişi ve tarzı ile tam bir power metal çalışması. Hammerfall'ın bu albümdeki müziğini dinlediğinizde size karamsar bir hava vermeyip tamamı ile motive edici bir aşı yapıyor ve bu sizi uzun süre gereksiz müziklerden koruyor.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder