19 Ağustos 2012

Manowar - Warriors Of The World (2002)

Manowar sonunda geri döndü, hemde ne albümle! Heavy Metal dünyasında yayınlanan ilk "Super Audio Cd" albümünü de yaptılar. SAC müziği inanılmaz bir canlılıkla dinlemenizi sağlayan yeni bir format tabi sisteminiz ve bütçeniz buna müsaitse. Albüme gelince, kafaları karıştırıp allak bullak ediyor. Bazen ilk albümlerindeki fanatizmi hissediyor bazende bir operadaymışınız gibi dinliyorsunuz. Kısacası 6 yıl beklettiler ama sonunda muhteşem bir albümle karşımıza çıktılar. Kapakta yine Manowar simgesi bol kaslı arkadaş elinde Amerikan bayrağı ile peşine diğerlerini takmış, en üzücü kısım yine Türk bayrağı yok. Halbuki burada da fanatik taraftarları mevcut. Albümdeki parçalara gelince;

Call To Arms : Klasik Manowar tarzında tam bir geriye dönüş parçası o yüzden zaten ilk parça. Gitar soloları, Eric'in vokali, arka fondan katılan vokaller parçayı daha da zenginleştiriyor.
The Fight For Freedom : Piyanoyla başlayan intro ilk şarkıdan sonra oldukça frenliyor ama parça ilerledikçe hız artıyor. Fighting The World albümünden "Carry On" o zamanlar bir hitti. Bu parça onu anımsatıyor, giriş ve devam eden kısımları ile hatta gitar solosuda.
Nessun Dorma : Manowar metalcilere operayı da sevdirecek sonunda. Puccini'nin Nessun Dorma'sını İtalyanca yorumlamış hemde albüme eklemiş, İtalyan fanatiklerine jest yapmış, önceden bazı parçaları Almanca yorumladığı gibi. Kimbilir belki bizimde klasiklerimizden birini Türkçe yorumlarlar!
Valhalla : Çok kısa bir enstrümantal, 35sn.
Swords In The Wind : Sözlerinde Odin'i bol bol kullandığı bu parçada Manowar yine klasiklerinden birine imza atıyor. Eric iyice yavaş başladığı parçada vokalden vokale geçiyor. Eski savaş mantalitesini işlediği bu parça ile Manowar'ı eleştiren o kısımın ekmeğine yağ sürüyor ama bildikleri yoldan dönmüyorlar işte ne derlerse desinler...
An American Trilogy : Al şimdi de Elvis Presley'in meşhur ettiği parçayı yorumladılar. Nereden nereye , allahtan kendi sertliklerini yansıtmışlar da kimse yorum yapamaz.
The March :Klasik müzik etkisinden bu parçada da kurtulamıyorlar, klasik müzik ile sanki film müziği karışımına girilmiş. Denemelerden biri daha.
Warriors Of The World United : Albümün isim parçası ile birlikte gerçek Heavy Metal moduna tekrar dönüyoruz. Tam bir gaza getirici parça, hani nakaratlarının beraber söylendiği ve kafa sallatan türden.
Hand Of Doom : Oldukça hızlı tempoda , giriş ve parça içindeki gitar soloların çok iyi çalındığı uzun bir parça.
House Of Death : Yine oldukça hızlı tempoda yorumlanan "House Of Death" müziği ile eski Manowar parçalarını anımsatıyor. "Kill With Power" daki gibi bol bol Die Die diye Eric Adams ve saz arkadaşları bağırıyor.
Fight Until We Die : Gerçek metalcilerin diğerleriyle mücadelesini ima ediyorlar, zaten "Kazanana kadar ya da ölene kadar savaşacağız" sözleri yetiyor bu parçanın kendini anlatmasına.

6 sene sonra yine meydana çıktı metalin kralları. Her ne kadar fanatik ve modası geçmiş bulanlar olsada gerçek metal ruhundakiler elde etsinler ve dinlesinler bol bol, belki bir sonraki için 6 senedende çok bekleyebilirler...

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder