19 Ağustos 2012

Hammerfall - Renegade (2000)

80'li yılların power metal anlayışı bana göre hala çok doğru. Ancak 2000 yılında çıkan bu albümün yeni dinleyicilere ulaşabilmesi ve etki altına alabilmesi için bazı değişikliklere de gidilmesi gerekiyordu. Legacy Of Kings albümü ilk dinlendiğinde çok muhteşem gibi algılansada Renegade albümünde yapılan yerinde değişiklikler, bu albümün daha rahat dinlenebilir ve biraz daha kaliteli olmasını sağlamış.

Parçaların tümü kaliteli, arasından dinlemeyip atlayalım diyebileceğiniz hiç yok. Doğruyu söylemek gerekirse bu albümde parçalar daha geniş kitlelerin dinleyebilmesi için biraz daha yumuşatılmış ve uslubuna göre hareket edilmiş.

"Always Will Be" tam anlamı ile bir slow, ayrıca "A Legend Reborn" parçası da yavaş tarzı ve akustik gitar introsu ile dikkat çekiyor. Ancak bu parçaya slow parça dememiz imkansız. Aralarından parça ayırmak gerçekten çok zor ama benim favorim "Living In Victory". Hızı ve dolduruşa getirir yapısı çok yerinde, sözleri ve temposu hemen akılda kalıyor. İçindeki gitar sololar sırıtmıyor ve inanılmaz derinlik katıyor parçaya. Daha sonraki favorilerim yine benzer özelliklere sahip "The Way Of The Warrior","Keep The Flame Burning" ve "Destined For Glory". "Raise The Hammer" vokalsiz yorumlanıyor ve ben bu parçada biraz Malmsteen , biraz Iron Maiden karışımı bir tarz hissettim.

promo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder