19 Ağustos 2012

Angra - Holy Land (1996)

1991 yılında kurulan Brezilyalı grubun 2.albümü olan Holy Land , hard rock özellikleri gösteren bazı parçaları olsada daha çok Brezilya müziğinin etkisinde kalan parçaları ve yavaş temposu ile bir sonraki albümleri Fireworks'den farklı bir izlenim yaratıyor.

Bu albümde kısa bir intro olan ilk parça "Crossing" i de sayarsak toplam 10 parça var. Açılış parçası "Nothing To Say" albümün en hareketli ve metal diyebileceğimiz çok sıkı bir çalışması. İçinde bir çok grubun etkisini hissedebiliyorsunuz, hatta parça 7 dakikaya yakın olduğu için normal bir metal parçasından çok daha fazla denemeler yapmaya zamanları olmuş. "Silence And Distance" ile albümün yavaşlaması başlıyor. Ancak girişteki piyano ile yapılan yavaş vokal daha sonra değişerek org ve keyboard karışması ile değişik bir ritme oturuyor.

promo

"Carolina IV" albümün en uzun parçası (10.33) ve bol bol arka vokaller mevcut. Bazı kısımlarında temponun yükselmesi sanki power metal parçası dinlediğimi zannettirsede bir anda tempodaki değişme yöresel bir çalışma veya klasik metal dedirtebiliyor. Karma bir şekilde değişik tempoları bu parçaya entegre etmişler ve başarılı da olmuşlar. "Holy Land" flüt, piyano karışımı ile son derece yumuşak vokalle başlıyor. Uzun süre bu şekilde devam ettikten sonra bir ara tempo yükselip ritm kazansa da parça başladığı gibi bitiyor.

"The Shaman" ve "Make Believe" parçalarından sonra gelen "Z.I.T.O." albümün diğer hızlı ve metal kokan parçası. Tempo düşmeden devam ediyor. Son iki parça "Deep Blue" ve "Lullaby For Lucifer" tamamı ile metal etkisi bulunmayan slow parçalar.

Genel olarak baktığımızda Angra'nın bir sonraki albümü rock dinleyenlere daha fazla hitap ediyor, değişik bir karma albümüm olsun ve kafamı fazla zorlamasın, içinde değişik denemeler olsun derseniz bu albümü tavsiye edebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder